lauantai 8. syyskuuta 2012

Lauantaina 8.9.2012

Musïkinharrastuksessa on ollut taukoa monta kuukautta, kun jotenkin vain ei ole sujunut. Luulen, etten tunnista kaikkia täällä asuvia venäläisiä, kun jostakin aina tulee venäläinen tyyli, jota en osaa, jolla elämä ei soi. Pari päivää sitten hoksasin, että venäläisen naisen tyylin voi avata käytännönläheisyyden kautta, jolloin tulee oikein kaunis tunteva, taiteelinen, taitava ja elämänviisas tyyli jumiutuneen teoriaperspektiivin sijaan. Siksikö täällä Savonlinnassa ollaan kulttuurilta juuri tällaisia, venäläisten eduksi? Radiossa soi suomalainen pop, mutta se on jotenkin karheaa ja käheää ja vie musikaalisuuden lahjan suomalaisilta pois. Ovatkohan musiikista poispäin suuntautuneita romaaneja ja huonolaatuista teoreettisuutta yli suomalaisuuden arvostavia ulkomaalaissyntyisiä?
Perinteinen suomalainen meininki soi tunnelmallisena luonnostaan: radio pois ja ylös, ulos ja lenkille, suomalaiseen luontoon ja "Elä ja anna toisten Elää!"-tyylin ystävällisen sosiaalisuuden pariin, niin oma elämä soi kauniimpana, syvällisempänä ja tunteita koskettavampana kuin mikään suomenkielinen radiopop!
Oisko tuo Yhdysvaltain Texas ranch naistentyyli, sellainen elämänviisas, uai mikä osavaltio se on? Pitäisi venäläisten opetella mm. juuri se tyyli usalaisuudesta, tietäen, että se juurh on venäläinen valinta!
Kun hakee sävelet sille, miten kaipaa tunteilleen tukea, ikään kuin siinä itse olisi tosiystävän tapaan itsensä kaltaista tukemassa, niin sävelmästä ei vle ohut vaan tunteita miellyttävä.
voiko olla, euä monen radiomuusikon elämä ei soi vaan he tekevät lauluja vain toisten elämänmenosta? Suuri vahinko, olennainen erehdys, eiväthän he silloin ole esikuviksi sopivia edes sen vertaa kuin keskivertosuomalainen, jonka elämänkokemus sentään on tunnelmallinen, siksihän mushikki häntä koskettaa, oppisi vähällä vaivalla itse säveltämään!

1 kommentti:

  1. Tuo elämänviisauden kieli on ihan eri asia kuin oikein näkäisen mielessä ruuan synnyttämät mielikuvat, vaikka tuota elämänviisauden kieltä taitamaton voisi luulla niitä samannäköisiksi. Elämänviisauden kieli on samanlainen kuin suomalaisessa sosiaalisuudessa ystävän elekielen kopioiminen niin, että tavoittaa sen kautta hänen tekemisentapaansa ja näkökulmaansa. Flirttaillessa käy sama juttu: tutustuu toisen tapaan elää ja hänen elämänviisautensa perustaan siksi, että elekielen ja rytmiin sovittautumisen kautta matkii tämän keskittyneisyyttä eri elämänalueisiin ja siis tämän tapaa elää. Eli matki tunnelmat, tunnista niiden kuvaamat elämänalueet ja keskity painottamaan niitä elämisessäsi siten kuin tunnelmasävyihin on kirjattu. Näin opit tuon vaistomaisen elämänviisauden kielen ymmärtämisen.

    VastaaPoista