perjantai 12. toukokuuta 2017

Musiikin alan vaaroista

Savonlinnaan reilun puolen tusinaa vuotta sitten muutettuani on kai kesäisten oopperajuhlien vuoksi ollut paljon paremmat mahdollisuudet harrastaa musiikkia ja maalaamista, mutta toisaalta paikkakunnalla on ollut vaikutelma lukuisista murhista, jotka kai ainakin osin liittyvät juuri musiikin lieveilmiöihin. Olen oppinut, että musiikin alalla on monenlaisia ihmisiä.
Ensinnäkin on tavallinen kansa, joka laulaa ja soittaa omaksi ilokseen ja toivoo moni heistä kehittyvänsä ammattilailajaksi tai soittajaksi, kenties lauluntekijäksi. He ovat se perustyyppi, jolle musiikkimaailma on kai säädetty, kovin kiltti ja oikeassa verrattuna siihen, mitä heidän tilalleen tulleet muut ovat.
Sitten on kaavamaisesti perässä toistavia kurssia käyviä, jotka haluaisivat tehdä jotakin kaunista ja arvostettua mutta joilla ei itsellään tunnu olevan taipumusta pitää musiikista niin kovin, ovat jotenkin epäviisaampia kuin ihmiset yleensä, koululaismaisempia, kenties ilkeileviä.
Sitten on niitä, joiden vanhemmat ovat musiikki- tunne- taide- elämänviisaus- yms harrastuneita ja jotka oppivat musiikin näkövinkkelin kotonaan ja ovat taitavia musiikissa ym taiteissa mutta vailla sitä tavallista näkövinkkeliä, josta kansan kaipuu musiikkiin ja parempaan elämään kumpuaa. He voivat myös olla pottuuntuneita pakkoon olla tekemisissä musiikin kansa tai vaikka sisaruksensa musiikkimaun kanssa ja haluta vallata nuo alat pois olemasta, kun ne ovat niin ärsyttäviä. Ja silloin sisaruksen musiikkimakua edustava ihan kiltti laulaja tms voi tulla jossakin murhatuksi, ja toki etenkin bändiin pyrkijä, joka ei ole niin tunnettu, voi niitä monta napsia pois.
Sitten on ammattinäyttelijöitä yms niin paljon näytteleväisiä, jotka haluavat esiintyä, asemaa, tuurata, peitellä sitä, että minkä näköisiä ja taitoisia näyttelijät ovat tavallisempiin ihmisiin verrattuna, esim.musiikin alan ihmisiin. Hämätä ihmisten sosiaalista silmää ja tehdä monta murhaa jossakin ilman, että näkyy, esim. savulla yleisön jostakin.
Sitten on ulkomaalaisia, jotka ovat niin kaukana kotimaastaan, etteivät oikein tajua kulttuurista mitään mutta matkivat kyllä, ja ajan myötä matkivat tosi etevästi ja hämäävästi kaikenlaisia tavallisia piirteitä, ja niin oppivat esiintymistäkin ja musiikkia helpommin jotenkin arkeen nähden erilaisesta vinkkelistä kuin tavallinen kansa. He eivät välttämättä osaa arvostaa kulttuurin hienouksia ollenkaan vaan voisivat huoleta tuhota sen taidot,a rvot, siinä maassa tarvittavat piirteet, jopa murhata koko kansan, esim. siksi että ilmastonvaihdoksen vuoksi tarvitsevat valtavasti tuhtia ruokaa, esim. noita harmittavan erilaisia joista aina on rasitetta: kansaa itseään.
Ja sittenon tyhmiä, joillekaikki vaikuttaa hienolta ja niin musiikkikin tenhoavalta.
Ja sitten on hienouksia tavoittelevia, joilta perustaso puuttuu, ja jotka yleensä ovat kovin pahentuneita.
Ja on pahantekijöitä jotka haluavat kiipiä eri lokeroon kuin millaisia ovat, ja tuhota tuon eri lokeron luonnolliset harrastajat & ammattilaiset.
Tästä saisi sen vaikutelman, että jotkin musiikkitapahtumat voivat olla surmanloukkuja, etenkint ulee mieleen Euroviisut - vai miksi ne vaikuttavat niin ei-eurooppalaisilta ja niin erilaisilta kuin eurooppalainen musiikkimaku ja taitotaso?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti