torstai 2. marraskuuta 2017

Lämmöntuotantolaulu


Tänä vuonna ensilumi tuli Savonlinnaan aikaisin, jo loka-marraskuun vaihteessa ja ilman edeltäviä räntäsäitä. Niinpä räntäsäiden tuoman lämmöntuotantotaidon sijasta turvaan räntäsäiden lämmöntuotantoa opettavaan lauluun: Stenka Rasin. Sen nuotit löytyvät ainakin Suuresta toivelaulukirjasta (osa 1-3) mutta pitäisi soittaa ja laulaa vain ylimmät sävelet, oktaavia alempaa ja kenties eri sävellajissa: B:n sijasta soisi kai E tai Eb ja muut sövelet vastaavastis iirrettyinä, harmonikalla se ainakin on aika helppoa, mutten voi soittaa harmonikkaa, kun asun kerrostalossa. Sanoista sopivat ainakin eka ja toka säkeistö_ räntä vaatii rajuutta ja se auttaa pitämään jäsenet niin että keskikropan suonet oavt auki, verenkierto hyvä ja lämmöntuotantoa rajun tapaan hyvin.

(Kuva ikkunastani tässä viime päivinä http://savolaisuudesta.blogspot.fi/2016/06/onnistunut-pihametsikko-malliksi.html )

Olen kirjoittanut pitkästi vuodenaikojen elämisen ohjeita http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti