sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Suomen Euroviisu 2021

 Eilen valittiin Suomen tämän vuoden euroviisukappale, ja minulle jäi vaikutelma, että sävelmässä oli koiria ja kahden viikon takainen susimelodiani: https://composingmelodies.blogspot.com/2021/02/a-wolf-in-town-in-espoo.html

Viime vuonnakin vaikutti euroviisu ollen minun sävellykseni, mutta koronaepidemian vuoksi Euroviisujahan ei silloin pidetty. Olin koko vuoden jumissa ja kamalan tyhmä, elämänviisautta vailla ja epämusikaalinen. Elämänkokemukseni ei soinut toukokuun alun jälkeen. Niin että mietin, josko moinen ongelma loppuisi, kun euroviisu onkin jonkin muun säveltämä. Muttei sitten kai olekaan vaan taas minun, ainakin osin. Mutta nyt huomasin,e ttä jos harrastan aihetta mutta otankin sdiihen etäisyyttä, niin saan jonkinalista tilaa omalle elämälleni ja omalle elämänymmärrykselleni. Niin ett jos hyvin käy, niin tällä kertaa sujuisi paremmin.

Mutta ylipäätään vaikuttaa siltä, ettei säveltäjä voi itse ainakaan paljoa harrastaa omia sävellyksiään, kun ei niissä ole mitään uutta. Ne ovat vain jokin hetki elämänkokemuksesta, ajatuksista, tunteist tms kirjattuna nuotteina paperille, mutteivät sen laajempi tai hienompi aihe. Niin kuin nyt kaksi ja puoliv iikkoasitten katsahdin aamulla ikkunasta ulosja näin suurta koiraa muistuttavcan hahmon hiljalleen laukkaavan viistosti tien ylitse, ja koirani sanoi, että se oli susi, ja pyysi minua säveltämään sen. Ja niin kirjasin nuotitiylös, mutten oikein tiedä, mitä saiitä kostuisin. Susi oli kauoungissa, vanhavsti tiedosti sen ja käyttäytyi ihan hyvin ja oli ihan fiksu ja luonnossa liikkumistaitoinen ja oli vahvasti tiedostanut olecvansa mallina nuoremmille, ja oli kai kiinnostunut koirani ideastra tehdä lastenkirja, https://villakoirabanjo.blogspot.com/2021/01/unikuvia-lastenkirja-peetu-ja-ukko-janis.html .

Koirani halusi tänään tuon nuotin perään kuvan shamaanirummustani



* * *


11. toukokuura 2021   Katsoin alkya tuon euroviisubandin jostskin videosta eikä se, mitä kappaletta siinä videon alussa kuului, vaikuttanut samalta kiin susimelodiani, vaan oli joko koloelma useammasta melodiasta tsi kolin ihan muu kuin susimelodiani  joka ditä paitdi ksi olisi intiaanimusiikin tyyppinen, eli onkohan se silloin folkia  eikä metallimusiikkia.

Villakoirani kuoli piolitoista kuuksutta sitten kentues euroviisuijin liittyvän hyökkäyksen vuoksi.



* * *  

15. syyskuuta 2021   oon ollu jumissa pitkään, tässä tämänpäiväinen sähköpostini 

" Jos aattelee, niin ihan alkuun viikon tms meni tavallaan ihan hyvin Espoossa, savonlinnalaisuuden pohjalta jatkaen, vaikka Banjon ideoima lastenkirja häiritdikkn, oli liian näkyvä. Mutta sitten näin suden tms hitaasti laukkaavan kadun poikki ja kirjasin ylös, miten sen elämä siinä mäkyi soivan sen lmassa elämänkokemuksessa, ja sekkn lli jotenkin ennenkuulumaton teko. Viime ajat olen tuntenut, että olen päivän kuin kovin nälösällä, siksikö nukuttaa? Tässä ln lastentarhan piha ja kauempana joitain koulun inkunoita puiden takana, eli voi olla, että lapset ja minnut ja autotietä ajavusta osa näkee, kun kuljwn huoneessa, niin että voiko olla siinä syy. Mutta oikeastaan siis ajattelin, että olenko tullut säveltäjänä luulluksi tuon suden tms kaltaiseksi, ja se sitten on tuonut luulln toisenlaisesta edillä lll  kaliiberista kuin mitä itselläni ln. Kurkouttajana olen ihan hyvin voinut llla edillä kurjoitustenu verran, se on tuntunut vain avuliaisuudelta muita kohtaan, nikn paljon mknulla on ollut sanottavaa noista aiheista. Mutten isaa suden tapaan olemuksellani, pelkällä lösnäolollani ja tekemidentavastani nähdyllä olla suden tapaan hyödyllinen muille - mutta ehkä sitä euroviisujen myötä minukta odotetaan. Niin sitä siis en osaa. Ja siksikö on elämäni seis? 

"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti