perjantai 27. tammikuuta 2012

Perjantaina 27. tammikuuta 2012

Matalien äänten laulamista auttaa paljon, kun kääntää päätään reilusti alas rintaa kohden. Koko olemuksellaan vakuuttuneesti tekemisestä saa mataliin säveliin tunnelmallisuutta, joka saa matalat sävelet soimaan.
Eilen kokeilin laulaa tavalla, joka kertoisi, millainen tulee olemaan tulevaisuuden tietokoneiden tunne-elämä, ks. blogini http://feelingcomputers.blogspot.com Tuli tietokonemaisen lättänän kuuloista tottakai. Ehkä, jos joku osaisi tehdä muuten toimeliaan hyväntuulisen kappaleen, jossa vain olisi yhtenä osana lättänämpi teema robo-robo-robocops tai mitä ikinä osaavatkaan tehdä, mutta minä en osaa!
Juttelin eilen toverini kanssa puhelimessa: Mitä ihminen etsii musiikista? Mitä hänen luontonsa siitä kaipaa? Jotakin terveen alkuperäisen elämän elementtiä tottakai, mutta mistä sen elämänsä piirissä löytää ja miten se parantaa maailmassa pärjäämistä? Luonnollista olisi etsiä musiikkia äänensävyistä ja tunnelmista, siitä mitä ne kertovat elämästä, tekemisentavoista, elämän ilmiöistä, kokemuksista ja etenkin mielenvireistä. Asiakeskusteluissa olisi silloin asiatason lisäksi tekemisten taso. Toinen olennainen musiikin lähde ovat oman elämisen tunnelmalliset positiivisia tunteita herättävät koidat. Kun uppoan kuuntelemaan, miten ne "soivat", annan elämässäni ja tekemisentavoissani tilaa juuri noille sujuvuuttaan laulaville elämänvalinnoilleni, eli rakennan onnistumisten varaan ja pärjään siksi paremmin elämässäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti