keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Keskiviikkona 29. joulukuuta 2010

Opettelin muutaman soinnun, jotta oppisin säestämäänkin. Olivat yllättävän helppoja sormille soittaa ja soivat mukavasti yhteen oikean käden sävelmän kanssa, toki vielä hitaasti ja välillä pysähdellen.
C-duuri kuulostaa koulumaiselta ja A-molli joululta. Voiko koskettimisto olla säädetty kouluntukemistarkoitusessa C-lähtöiseksi? Pitäisikö oikeasti alkaa A:sta ja jatkaa B:hen, hypätä H:n yli ja muut sävelet kirjainjärjestyksessä, olisiko koskettimisto silloin säädetty musiikin kannalta oikein?
Mietin, osaisinko muuttaa kappaleen sävellajista toiseen. Silloin olisi kai helpointa jakaa koskettimet kahteen ryhmään: kolme mustaa ja kahden mustan luona olevat kolme valkeaa, sekä kaksi mustaa ja kolmen mustan luona olevat neljä valkeaa. Silloin olisi koskettimet ja välikoskettimet ja niin olisi helppo hahmottaa, minne sävel siirtyy koskettimistolla, jos vaikka kolme puolisävelaskelta alaspäin, kun muuttaa C:stä alkavan kappaleen A:sta alkavaksi, tai mitä nyt sitten muuttaakaan. Kokeeksi soitin nuoteista jonkin kappaleen alkua muuntaen sen sävellajista toiseen, ja joten kutenhan tuo sujui, mutta lienee parempi odottaa kunnes koskettimisto on tutumpi niin että muunnoskin sitten sujuu helpommin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti